A Gazprom leállította a gázszállítást az Északi Áramlaton keresztül

Külpol

Állítólag a tervezett karbantartási munkálatok miatt szeptember 3-ig nem lesz gázszállítás a vezetéken keresztül.

Nullára csökkent a gázáramlás az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül, miután a Portovaja kompresszorállomáson megkezdődtek a tervezett javítási munkálatok – írja az MTI a Kommerszant orosz gazdasági lapra hivatkozva, mely a vezeték üzemeltetője, a Nord Stream AG adataira hivatkozik.

A lap által idézett megfigyelési adatok szerint közép-európai idő szerint szerdán hajnali egy óra után a szállítás 14 437 484 kilowattóráról 10 ezer kilowattórára, hat óra után pedig nullára csökkent.

Az előzetes tájékoztatás szerint augusztus 31-én közép-európai idő szerint három órától szeptember 3-án moszkvai idő szerint három óráig nem lesz gázszállítás a vezetéken keresztül. A javítási munkálatok befejezése után a gázszivattyúzás a vezetéken keresztül napi 33 millió köbméteres szinten áll helyre. Múlt héten, egyebek között a gázvezeték közelgő leállásának hatására a gáz ára Európában elérte az ezer köbméterenkénti háromezer dollárt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk