Nem lesz általános vízumtilalom az oroszokkal szemben az EU-ban

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 31.

Külpol

Többek között a magyar kormány miatt sem. Viszont fel fogják mondani a vízumkönnyítési megállapodást.

Szijjártó Péter külügyminiszter Prágából üzent a Facebookon: az EU külügyminisztereinek informális találkozóján vesz részt, és annak – ahogy fogalmazott – „zűrzavaros, káoszos részeire” is kitért videóbejelentkezésében.

Ezek között említette meg, hogy

általános érvényű vízumtilalom nem lép életbe az EU-ban az orosz állampolgárokkal szemben, ugyanis több tagország is felszólalt ez ellen.

„Így tettem én magam is” – mondta Szijjártó. Ahhoz, hogy egy általános érvényű vízumtilalom életbe lépjen, az összes tagország kormányainak beleegyezése szükséges.

Ugyanakkor, tette hozzá a külügyminiszter, az EU fel fogja mondani a vízumkönnyítési megállapodást Oroszországgal, mert a döntéshez elegendő a tagországok minősített többsége, ami pedig meglesz.

Szijjártó videóbejelentkezésében arról is beszélt, hogy szemptemberben és októberben több gázt küld Magyarországra a Gazprom:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk