A Hamász egyik vezetője és egy palesztin fegyveres csoport három vezetője is meghalt Libanonban az újabb izraeli támadások során

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 30.

Külpol

Először érte légicsapás Bejrút belvárosát.

Egy palesztin fegyveres csoport három vezetője és a Hamász egyik vezetője is meghalt Izrael Libanon elleni légicsapásaiban – írja a Reuters.

Hétfőre virradóan izraeli támadás végzett a Hamász egyik vezetőjével. Az iszlamista terrorszervezet közlése szerint Fateh Serif Abu el-Amint a feleségével, a fiával és a lányával együtt ölték meg a Libanon déli részén található Türusz városának menekülttáborában lévő házukat célozva. A Népi Front Palesztina Felszabadításáért nevű szervezet közleménye szerint három vezetőjük halt meg egy Bejrút elleni légicsapásban. A Reuters értesülései szerint egy lakóház felső emeletét érte találat. A lap hozzáteszi, ez volt az első támadás a város határain belül.

A Telex a támadásokkal kapcsolatban felidézte, Izrael vasárnap légicsapást indított a jemeni húszik ellen is, illetve több Hezbollah-célponttal szemben Libanon-szerte. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Izrael a hétvége folyamán egy bejrúti bombázással ölte meg a Hezbollah vezetőjét, Haszan Naszrallaht. Vasárnap Izrael folytatta a libanoni főváros, Bejrút bombázását, de szárazföldön egyelőre még nem vonult be az országba az izraeli hadsereg. Joe Biden amerikai elnök szombaton tűzszünetet sürgetett Izrael és Libanon között.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.