Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy megölték a Hezbollah vezetőjét

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 28.

Külpol

Péntek este nagyszabású légicsapást mértek a Hezbollah parancsnokságának bejrúti épületére, sajtóértesülések szerint a célpont Hasszán Naszrallah volt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint megölték Haszan Naszrallahot, a Hezbollah vezetőjét – írja a BBC beszámolója alapján a Telex. Az IDF szombaton az X-en osztott meg egy rövid közleményt, amelyben az áll:

„Haszan Naszrallah többé nem terrorizálhatja a világot.”

Izrael péntek este hajtott végre légicsapást az Iránból támogatott Hezbollah libanoni síita milícia központi parancsnokságának bejrúti épülete ellen. Több vezető izraeli és amerikai lap is úgy értesült, hogy a támadás célpontja a Hezbollah főtitkára, Hasszán Naszrallah sejk volt. A szaúd-arábiai al-Arabíja hírcsatorna pénteken még azt állította, kudarcot vallott Naszrallah likvidálásának kísérlete.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Naszrallah utolsó tévébeszéde szeptember 19-én volt, miközben Izrael Libanont bombázta. Naszrallah háborús bűnnek, hadüzenetnek, terrorizmusnak és mészárlásnak nevezte a Hezbollah csipogóinak és adóvevőinek felrobbantását.

FRISSÍTÉS:

Az IDF szombaton közölte, a Hezbollah milíciájának több parancsnoka is meghalt a szóban forgó légicsapásban, amely egy haditanácskozás közben érte őket főhadiszállásukon egy lakóépületek alatti helyen, a főváros Dahíja nevű negyedében. Miután meggyőződtek arról, hogy Naszrallah sejk is meghalt, Herci Halévi, az IDF vezérkari főnöke kijelentette:

Izrael széles eszköztárával mindenkit utolér, aki támadja vagy fenyegeti a területét, lakosait.

Az IDF úgy tudja, hogy bejrúti légitámadásaiban a Hezbollah hat föld alatti fegyverraktára is megsemmisült. Értesülése szerint a milíciának voltak kínai gyártmányú rakétái is az irániak mellett.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk