A Putyin raj betiltotta a halloweent

  • narancs.hu
  • 2023. október 25.

Külpol

Korábban Alekszej Navalnij ellen harcolt az orosz nénikből álló csapat, de ő már börtönben van. 

A Putyin raj betiltja a halloweent, mert ez egy kelta, pogány ünnep, ami az írek révén terjedt el az Egyesült Államokban, és ma már marketingcélokat szolgál, tehát káros. Erről szól az a Youtube-videó, amelyet a Telex vett észre.

A felvételen idős orosz asszonyok szónokolnak arról, hogy ez nem is keresztény ünnep, nem való hazafias oroszoknak, van elég ünnep, és még lesz több is. Végül belevágnak egy fejszét egy tökbe, amelyből mintha vér csurogna.

A közösséget, amely a videót közzé tette, krasznodari idős asszonyok alkotják, 2012 óta működik. Szó sincs iróniáról, mert a Putyin raj korábban a most börtönben lévő Alekszej Navalnijt is bírálta, más közéleti ügyekben is hallatta a hangját. Jellemző, hogy a videón látható egy időre a Halloween – Oroszországban betiltott rendezvény felirat is. Így szoktak írni a terroristának vagy külföldi ügynöknek nyilvánított szervezetekről.

Tavaly az orosz parlament kulturális bizottságának helyettes vezetője, Jana Lantratova is azt nyilatkozta, hogy ettől az ünneptől mindenkinek ajánlatos távol maradnia, mert a halált, a szörnyűségeket és a vért népszerűsíti, idegen az orosz kultúrától. Az is szóba került, hogy helyette „tökmegváltó ünnepet” kellene tartani. 

A Putyin raj akciójáról az állami média is beszámolt, és az derült ki, halloween-ügyben megosztott az orosz nyilvánosság. Egy óvodában például úgy reagáltak, hogy a halloween nem ártalmas a társadalomra, mert egy ilyen ünnepben is van érzés, és megfelel a gyerekek igényeinek – de ha a tökmegváltót népszerűsítik, akkor azt is meg fogja ünnepelni az óvoda. Csak valószínűleg a halloween is marad, mert a gyerekek jobban szeretnek jelmezbe öltözni, mint örvendezni az aratásnak.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk