A rakéta és a drón ötvözetéből új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 25.

Külpol

Zelenszkij nagy reményeket fűz a hibrid harci eszköz bevetéséhez.

A rakéta és a drón ötvözetéből új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában – jelentette be Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint az új hibrid fegyvertől azt várják, hogy csapást tudnak majd mérni vele azokra az orosz repülőterekre, ahonnan az orosz bombázók és harci repülőgépek bevetésre indulnak ukrajnai célpontok ellen.

Zelenszkij a Facebookon jelentette be, hogy szombaton volt a Paljanicja névre keresztelt új fegyver első sikeres harci bevetése. Az ukrán elnök felidézte, hogy Oroszország a 2,5 éve tartó háborúban mintegy 10 ezer, különféle típusú rakétával és több mint 33 ezer siklóbombával támadta Ukrajnát – írja a 444.

Most viszont

Ukrajnának olyan fegyver van a kezében, amivel képes lehet megtörni az orosz légierő támadóerejét

– közölte Zelenszkij, aki szerint a Paljanicja kifejlesztése másfél évet vett igénybe, és a tervek szerint gyorsan kiterjesztik a gyártását.

Zelenszkij azt nem közölte, mekkora hatótávolságú az új fegyver, ahogyan azt sem árulta el, hogy az első bevetése hol történt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk