A váratlan ukrán támadás sikere miatt megrendült az orosz csapatok bizalma a katonai vezetésben

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 12.

Külpol

Az ukrán sikerek komoly változást jelenthetnek az orosz műveletek jellegében is.

A váratlan ukrán támadás sikere miatt néhány, még ellenálló gócpontot leszámítva a harkivi terület az Oszkol-folyótól nyugatra eső részének kiürítéséről dönthettek az oroszok – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb tájékoztatásából.

Délen a Dnyeper nyugati partján állomásozó csapatok ellátása lehetetlenné vált az oroszok számára az ukrán tüzérség működése miatt. Bár két hete elkezdték egy pontonhíd megépítését, ám az egyelőre még félkész állapotban van. Vélhetőleg az ukrán tüzérség olyan sűrűn ad le sikeres találatokat az átkelőpontokra, hogy az oroszoknak nincs kapacitásuk a hidak javítására.

Az ukrán sikerek komoly változást jelenthetnek az orosz műveletek jellegében is: a támadó hadműveletek helyett inkább a tűzoltásszerű védekezés kerül előtérbe. Az Ukrajnában bevetett csapatok körében az orosz hadvezetés irányában már korábban megingott bizalom emiatt még tovább csökkenhet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk