Állatvédők: Nem a megvádolt medve ölte meg a futót

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 25.

Külpol

Elhalasztotta az olasz bíróság a döntést a JJ4 jelű nőstény lelövéséről. Lehet, egy hím volt a 26 éves Andrea Papi támadója.

Elnapolják annak a medvének a sorsáról szóló döntést, amely április elején halálra marcangolt egy futót az észak-olaszországi Trentino megyében – közölte a LAV állatvédő szervezet ügyvédje csütörtökön.

Claudio Linzola beszámolója szerint a JJ4 jelölésű medve leöléséről szóló döntés legkorábban péntek reggelre várható. Az illetékes bíróság szóvívője egyebet nem fűzött hozzá a fejleményekhez, csupán leszögezte, hogy a bírósági meghallgatások véget értek.

Az április eleji tragédiát követően – amikor a medve halálra marcangolta az erdőben futó 26 éves Andrea Papit – Maurizio Fugatti trentinói kormányzó rögtön elrendelte a medve kilövését, de a végrehajtást egy közigazgatási bíróság néhány nappal később állatvédő szervezetek nyomására felfüggesztette.

Ezt követően többször is elhalasztották az egyébként május 11-ére kitűzött végleges döntést, sőt a LEAL olasz állatvédő szervezet két állatorvos szakvéleményére támaszkodva május elején a bírósághoz benyújtott dokumentumában azt akarta bizonyítani, hogy valójában nem a JJ4 jelölésű nőstény medve felelős a fiatal trentinói férfi haláláért, hanem egy másik, hím medve.

Az Euronews korábban arról írt, az állatvédők azzal érveltek, a fognyom, ami alapján az állatorvosok a szakvéleményüket készítették, az állatoknál olyan, mint az embernél az ujjlenyomat, bizonyító erejű.

A megvádolt JJ4 jelű anyamedvét még az eset után befogták. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk