Ukrán válság: az oroszok megint a NATO teljesítményét kritizálják

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. január 30.

Külpol

Lavrov külügyminiszter szerint a NATO nehezen nevezhető védelmi szövetségnek.

„A Jens Stoltenberg NATO-főtitkártól (az orosz garanciaigényekre) Brüsszelben kapott válasz büszkén állítja, hogy a NATO védelmi szövetség. Nehéz védelminek nevezni. Nem szabad elfelejtenünk, hogy majdnem három hónapig bombázták Jugoszláviát, az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatát megszegve hatoltak be Líbiába, és hogy miként viselkedtek Afganisztánban” – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy orosz állami tévécsatorna által vasárnap leadott interjújában.

Az orosz diplomácia vezetőjének álláspontja szerint a NATO a hidegháború lezárását követően elvesztette védelmi jellegét, és arról beszélt, hogy a berlini fal leomlását követően az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagállamai meghirdették az „örök barátságot, a biztonság oszthatatlanságát, a szolidaritást, megállapodtak, hogy senki sem erősítheti a saját biztonságát mások rovására”, majd kifogásolta, hogy a NATO ennek ellenére folytatta az új tagok befogadását.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk