Ausztriában bezzeg meghallgatják a főpolgármester véleményét

  • narancs.hu
  • 2020. május 16.

Külpol

Pedig Bécs vezetője is ellenzéki.

Miután Magyarországon a kormány folyamatosan negligálja Karácsony Gergely főpolgármester véleményét a budapesti élet újranyitásáról, sőt, Orbán Viktor legutóbbi pénteki rádióinterjújában dehonesztáló kijelentéseket tett róla, a Népszava megkérdezte Bécs vezetését, náluk mi a helyzet (a magyar kormányfő egyébként a mai napra, szombatra ígérte a Budapesttel kapcsolatos intézkedések bejelentését).

„Michael Ludwig főpolgármester rendszeresen egyeztet videokonferencián Sebastian Kurz kancellárral, továbbá Rudolf Anschober szociális és egészségügyi miniszterrel" - közölte a napilappal az osztrák főváros önkormányzata.

A Népszava megjegyzi, politikai értelemben hasonló a felállás, mint nálunk: Kurz néppárti jobboldali kormányt vezet, Ludwig viszont baloldali, a Szociáldemokrata Párt színeiben nyert választást. Sőt, a két párt között rövidesen kiélezett verseny várható Bécs megszerzéséért, ugyanis októberben helyhatósági választásokat tartanak Ausztriában.

Orvosok mintát vesznek egy tartalékos katonától egy bécsi laktanyában

Orvosok mintát vesznek egy tartalékos katonától egy bécsi laktanyában

Fotó: MTI/AP/Ronald Zak

A napilap kérdéseire válaszolva a bécsi városháza példaként említette, hogy orvosi kérdésekben a bécsi válságkezelő csoport az Egészségügyi Minisztériummal és a tartományok tisztifőorvosaival is rendszeresen egyeztet videókonferenciákon. Logisztikai kérdésekben, például a védőfelszerelések elosztásában, kiszállításában Bécs az Egészségügyi Minisztérium mellett a Belügyminisztériummal is kapcsolatban áll.

Figyelmébe ajánljuk