Az ENSZ szerint 7199 civil vesztette életét a háború egy éve alatt Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Külpol

Az áldozatok tényleges száma ennél lényegesen nagyobb. Más forrás 16 ezer civil halottról tud.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága eddig az ukrajnai háborúnak 18 955 civil áldozatát regisztrálta, közülük 7199-en vesztették életüket, 11 756-an megsérültek – írja a brit védelmi minisztérium. 2023 januárjában 697-en kerültek fel a szervezet listájára.

Ugyanakkor az ENSZ azt is közölte, hogy

az áldozatok tényleges száma ennél lényegesen nagyobb.

Más források 16 ezer civil halottról tudnak.

A 2023 januári adatok szerint a harcok az 1200 kilométeres frontvonal teljes hosszában folytatódtak, de igazán élénkké csak a donyecki, a luhanszki és a zaporizzsjai szakaszokon váltak. Januárban gyakran érkeztek hírek oktatásügyi és egészségügyi intézmények elleni támadásokról. Ez és a civil áldozatok növekvő száma azt mutatja, hogy az oroszok nem válogatnak az eszközeikben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk