Hirtelen megnőtt a dengue-lázas esetek száma Bolíviában

Külpol

Eddig 8700 megbetegedést és 29 halálozást jelentettek.

Hirtelen megnőtt a dengue-lázas esetek száma idén Bolíviában. 8700 megbetegedést és 29 halálozást jelentettek eddig – közölte Jeyson Auza egészségügyi miniszter helyi idő szerint hétfőn.

"A dengue-láz halálozási aránya megfigyeléseink szerint 0,3 százalék. Fontos a lakosságot tájékoztatni, hogy

a járvány ellen minden intézkedést meg kell tennünk"

– tette hozzá sajtótájékoztatóján Auza.

Az esetek nagyjából 76 százalékát a keleti Santa Cruz megyéből jelentették, de az ország kilenc megyéje közül hatban találtak fertőzötteket.

A kormány és a helyi vezetők együtt dolgoznak a szúnyogok tenyészhelyeinek felszámolásán, a betegség korai felismerésén és a szakszerű kezelés nyújtásán.

A dengue-fertőzést az egyiptomi csípőszúnyog terjeszti, vérzéses formája halálos lehet. Tünetei közé tartozik a magas láz, a fejfájás, a hányás és a bőrkiütések.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk