Az iskolákat is bezárják a hideg miatt Romániában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. január 8.

Külpol

Számos iskolában felfüggesztették az oktatást, és országutakat zártak le a heves havazás és a hideg miatt Románia keleti részén - közölték az illetékes hatóságok.

A moldvai Iasi megyében 30, a szomszédos Neamt megyében 6 iskolában szünetel az oktatás kedden a viharos téli időjárás miatt. Neamtban az ingázó diákokat keddre felmentették az órákon való részvétel alól, miután a megyében nem sikerült letakarítani egyes közutakat a vasárnap óta tartó folyamatos havazás miatt.

Több moldvai megyében behavazott országutakat zártak le, illetve számos közúton korlátozásokat vezettek be a nehézgépjárművek számára. Vaslui megyében a hóekék segítségére volt szükség, amikor egy terhes nőhöz siető mentőautó elakadt a hóban - írta a News.ro.

Az Agerpres hírügynökség arról számolt be, hogy a viharos időjárás a jászvásári (Iasi) repülőtér forgalmát is akadályozza, több repülőt a szomszédos Suceava megye repterére kellett átirányítani, míg más járatokat töröltek vagy többórás késést halmoztak fel.

A román meteorológiai szolgálat (ANM) keddtől szokatlan hidegre és jelentős havazásra figyelmeztetett Románia-szerte, helyenként mínusz 20 Celsius-fokra is lecsökken a hőmérséklet. Az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) bejelentette, hogy több mint ötezer tűzoltóval és négyezer járművel készül a rendkívüli helyzetre.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk