Az izraeli hadsereg bejelentette a szárazföldi offenzívát Gáza ellen

  • narancs.hu
  • 2023. október 27.

Külpol

Akár már péntek este megkezdődhet.

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy fokozták a légicsapásokat a Gázai övezetben, a szárazföldi erők pedig még péntek este kiterjeszthetik a tevékenységüket. Az utóbbi napokban a hadsereg szárazföldi erői korlátozott támadásokat hajtottak végre a palesztin területeken. Péntek estére a Gázai övezetben szinte teljesen megszűnt az internetelérés. Gázaváros lakóit pedig ismét felszólították, hogy dél felé hagyják el a várost – írja a 444.huTimes of Israel-re hivatkozva.

Szerda este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök már nyíltan beszélt arról, hogy a hadsereg szárazföldi invázióra készül. Az izraeli védelmi miniszter, Joáv Gallant nemrég azt mondta, hogy

Izraelnek háromlépcsős terve van a Hamász gázai uralmának felszámolására.

Ennek jelenleg az első fázis zajlik, ahol a légicsapásokra építenek. Ezután fognak bemenni a szárazföldi alakulatok, hogy felszámolják a Hamászt, végül a védelmi miniszter szerint a harmadik fázisban „alacsonyabb intenzitású” erőfeszítéseket kell tenniük, hogy felszámolják a megmaradt „ellenállási zónákat”. Ezután Izrael nem lenne többé felelőse a Gázai övezetnek. 

Öt nappal ezelőtt Biden még próbálta meggyőzni Izraelt, várjanak a szárazföldi invázióval, hogy több idő maradjon a túsztárgyalásokra. Majd bejelentették, Izrael hajlandó lenne késleltetni a Gázai övezet lerohanását, ha a Hamász tömegesen engedne el túszokat. A most elindított szárazföldi offenzíva azt jelzi, hogy erre nem volt hajlandó a terrorszervezet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk