Izrael bevonult a Gázai övezet északi részére

  • narancs.hu
  • 2023. október 28.

Külpol

Nem fogadta el a humanitárius tűzszünet javaslatát az izraeli hadsereg.

Az izraeli hadsereg erői az éjszaka folyamán bevonultak a Gázai övezet északi részére, kiterjesztették a szárazföldi műveleteket, és továbbra is „a terepen vannak – közölte Daniel Hagari, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője. Eközben a levegőből és a tengerről is támadják a térséget.

A szóvivő azt is hozzátette, hogy azok a civilek, akik a Gázai övezet déli részére menekülnek, több humanitárius segélyhez fognak hozzáférni. Az IDF az éjszaka folyamán a libanoni Hezbollah infrastruktúráját is támadta.

Izraelnek azonban ellenére van a humanitárius tűzszünet, pedig ezt sürgetik nyugaton. A hadsereg parancsnokai úgy látják, a tűzszünettel csak a Hamász fegyveresei nyernének időt arra, hogy rendezzék soraikat.

A palesztin források több mint hétezer halálos áldozatról beszélnek, és egymillióan hagyták el lakóhelyüket. Izrael segélyszállítmányt beenged gázába, de üzemanyagot nem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.