Az izraeli hadsereg nem vállalja a felelősséget a Reuters újságírójának haláláért

  • narancs.hu
  • 2023. október 14.

Külpol

De "nagyon sajnálják".

Az izraeli hadsereg „nagyon sajnálja”, hogy pénteken meghalt a Reuters egyik videós újságírója, közölte a hadsereg szóvivője. Az izraeli hadsereg azonban nem volt hajlandó felelősséget vállalni a történtekért. A szóvivő arról beszélt, hogy „kivizsgálják az esetet”. A telex.hu beszámolója szerint Issam Abdallah több újságírótársával együtt Libanonban dolgozott, az izraeli határhoz közel, amikor közéjük csapódott egy tüzérségi lövedék.

Az Associated Press és az al-Dzsazíra szerint a lövedéket az izraeli hadsereg lőtte ki.

Abdallahon kívül megsérült hat másik újságíró is, akik a Reutersnek, az AFP-nek és az al-Dzsazírának tudósítottak a helyszínről. Mindannyian jól látható „Press” feliratot viseltek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk