Az ukrán szóvívő Orbánnak: Ukrajna támogatása nem jótékonyság

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Külpol

A magyar miniszterelnök „pénzügyi értelemben nem létező országnak” nevezte Ukrajnát.

Ukrajna kevésbé díjazta Orbán reggeli rádióinterjúját, mint mondjuk Dmitrij Medvegyev. Az ukrán Oleh Nikolenko külügyi szóvivő cinikusnak nevezte Orbánt, jelezve, hogy Magyarországnak jelentős EU-s forrásokra van szüksége, amiért éppen szupermérföldköveket kell teljesítenie. „Szorgalmazzuk, hogy Orbán Viktor nézzen szembe az igazsággal: Ukrajna támogatása nem jótékonyság. Ukrajna támogatása elsősorban befektetés Európa biztonságába. A magyar hatóságoknak hálásnak kellene lenniük amiatt, hogy az ukránok a saját életük árán őrzik Budapest és a többi európai város békéjét a példátlan orosz agresszióval szemben” – fogalmazott Nikolenko.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban reggel azt mondta, „Ukrajna pénzügyi értelemben nem létező ország”, és csak az a kérdés, hogy más országok fenntartják-e Ukrajnát, ha erre nem lesz a válasz, akkor a háborúnak is vége lesz. (Ukrainska Pravda, 24.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk