Az ukránok közlése szerint közel százezer orosz katona halt vagy sebesült meg a háborúban

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Külpol

Saját veszteségeikről nem közöltek információt. Heves harcok zajlanak Szumi megyében. Harkiv  megyére az éjszaka rakétaeső hullott.

Közel százezer orosz katona halt vagy sebesült meg az ukrajnai háborúban – közölte az Ukrinform ukrán hírügynökség a vezérkar Facebook-bejegyzésére hivatkozva kedden. Csak hétfőn 430-cal bővült a halott vagy sebesült orosz katonák száma.

Emellett mintegy háromezer ellenséges tankot, hatezer páncélozott harci járművet, 281 repülőgépet, 266 helikoptert, 1960 tüzérségi rendszert, 410 rakéta-sorozatvetőt, 16 hadihajót és 1680 drónt és 653 robotrepülőgépet semmisítettek meg az ukrán erők.

Az adatokat független forrásból nem lehetett ellenőrizni.

Saját, ukrán veszteségeikről nem adtak hírt, ahogy azt sem közölték, hányukrán katona sebesült vagy halt meg eddig a háborúban.

Eközben heves harcokról érkezett hír az északkeleti Szumi megyéből, ahol az oroszok 83 támadást hajtottak végre több település ellen. Donyeck megyében hárman meghaltak és öten megsebesültek az elmúlt napokban orosz támadásokban – közölte a megye kormányzója a Telegramon.

Az éjszaka folyamán a Harkiv megyei Izjum körzetre orosz rakétaeső hullott, amelynek következtében kigyulladt egy polgári ipari létesítmény. A támadások elsődleges célpontja Volcsanszk és Kupjanszk volt.

Kijevben továbbra is problémák vannak az áram-, az ivóvíz- és a távhőszolgáltatással – mondta el az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko. Az áramellátási nehézségek miatt kedden a metró egyes szakaszai sem működtek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkereste a bahmuti frontot, ahol katonai vezetőkkel találkozott és kitüntetéseket adott át a katonáknak – közölte az elnöki hivatal kedden.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk