Így néznek ki a III. Károly királyt ábrázoló bankjegyek

  • narancs.hu
  • 2022. december 20.

Külpol

A korábbi pénzeket, amik II. Erzsébetet ábrázolják nem vonják ki a forgalomból.

Bemutatta a III. Károly arcképével díszített bankjegyeket a Bank of England. Az uralkodó az 5, 10, 20 és 50 fontosra is rákerül majd – írjaBBC. Az új pénzek várhatóan 2024 közepén kerülnek majd forgalomba, de ezzel párhuzamosan a II. Erzsébetet ábrázolókat nem vezetik ki. 

A királyi család kérésére hivatkozva a bank bejelentette, az új pénzzel csak a már elhasználódott bankjegyek cseréjére, vagy a megnövekedett kereslet pótlására fogják használni.

III. Károly már bizonyos érméken is visszaköszön – nem csak a papírpénzeken fog –, az 50 pennyseket múlt héten vezették be, de emellett is megtartották a korábbi verziót.

II. Erzsébet volt az első uralkodó, aki megjelent az angol fizetőeszközön, 1960 óta lapul milliók pénztárcájában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk