Azonnali tűzszünetre szólított fel Gázában az ENSZ Biztonsági Tanácsa

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Külpol

Eddig az Egyesült Államok akadályozta a felhívást, de most már ők is csak tartózkodnak.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa azonnali gázai tűzszünetre szólított fel határozatában, miután az Egyesült Államok korábbi álláspontját megváltoztatva tartózkodott a szavazástól. Az amerikaiak a Hamász október 7-ei terrortámadása óta folyamatosan blokkolták az ENSZ tűzszünetről szóló döntését, így viszont már nem volt akadálya - írja a BBC.

A határozat emellett minden túsz azonnali, feltétel nélküli szabadon bocsátását is követeli.

A múlt heti EU-csúcson az uniós állam- és kormányfők azonnali, fenntartható tűzszünethez vezető humanitárius szünetre szólítottak fel, ezt az addig vétózó Magyarország is támogatta.

Az izraeli hadsereg hétfőn délelőtt légicsapásokat hajtott végre gázai célpontok ellen annak ellenére, hogy egyre erőteljesen a konszenzus abban, hogy Izraelnek tennie kéne a tűzszünetért. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár korábban arra kérte Izrael vezetését, ne indítsanak hadműveletet Rafah ellen, ugyanis ott jelenleg kétmillió embert tartózkodik.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk