Bencsik meg Kanadába nem utazhat be, még mindig

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 13.

Külpol

A magyar kormány viszont nem nevez ki mást torontói főkonzulnak.

Szöllősi György, a Nemzeti sport főszerkesztője egy chicagói rendezvényre utazott volna,  az ottani magyarokhoz, de nem kapott diplomatavízumot, nem utazhat be az Amerikai Egyesült Államokba. Még kellemetlenebb helyzetben van az egykori jobbikos politikus, Bencsik János, aki hónapok óta szeretne bejutni Kanadába, hiszen kinevezték torontói főkonzulnak, ám ő sem kap vízumot – emlékeztet a hvg.hu.

Azt, hogy lényegében nem engedik dolgozni a diplomatává avanzsált Bencsik Jánost, a Szabad Európa írta meg júniusban. A hvg.hu most megtudta, a helyzet azóta sem változott. 

A lap kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt válaszolta, valóban, már régen munkába kellett volna állnia főkonzulként Bencsik Jánosnak, de a kanadai vízum hiányában ezt nem teheti meg. A kanadai hatóságok Bencsiknek még jobbikos időszakában tett kijelentései miatt nem bocsátanak meg.

A mostani kérdésre, hogy ezek után is jó ötlet-e kitartani Bencsik főkonzulsága mellett, és hátha másvalakit szívesebben fogadnának, a minisztérium azt válaszolta a lapnak, hogy a cél változatlan. Tehát Bencsik marad a torontói emberünk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk