Betiltja a Vatikán a tetoválást és a piercinget

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Külpol

A Vatikán személyzetének új szabályoknak kell megfelelnie a továbbiakban.

A továbbiakban nem lehet tetoválása és piercingje a Szent Péter bazilika ellátásáért felelős Fabbrica di San Pietro dolgozóinak. Az új szabályzatot június 29-én adta ki a Vatikán, a bazilika kommunikációs vezetője hétfőn azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy korábban már létező normákat foglal írásba, és az illemszabályok betartatása miatt szükséges.

A hétvégén közzétett rendelet azt is előírja, hogy a személyzetnek az egyház tanítása szerinti példamutató vallási és erkölcsi magatartást kell tanúsítania, beleértve a magán- és családi életet is.

A rendelkezések összesen mintegy 170 laikus alkalmazottra vonatkoznak.

Ferenc Pápa még 2018-ban beszélt a tetoválásokról, az alapján ez nem az ő ötlete volt, ugyanis azt mondta, segíthetnek a papoknak kapcsolódni a fiatalok kultúrájához, és nem kell tőlük félni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.

Kapupánik

A mai fiatalok már nem tudják mi az élet, se háborújuk, se békéjük, kapálni se tudnak, csak ülnek a számítógép előtt. Gyenge, menekülő generációt szült a korábbiak feszített, izzadságos munkája, elkényeztették őket. Az ilyenekből nem lesznek ’56-os hősök.