Nem hagyja ott Orbán kedvéért Meloniékat a lengyel Jog és Igazságosság

  • narancs.hu
  • 2024. július 3.

Külpol

A maradásuk egy alelnöki helyet ért az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetségében.

A Giorgia Meloni EP-frakciója, az Európai Konzervatívok és Reformerek Szövetsége (ECR) a lengyel Jog és Igazságosság egyik képviselőjét, Joachim Stanisław Brudzińskit választotta meg alelnökének szerdai alakuló ülésén – írja a hvg.hu. Ez pedig azt jelenti, hogy a tavaly a kormányról elkerült PiS marad a pártcsaládban, és nem lép át Orbán Viktor formálódó új csoportjába, a Patrióták Európáért névre hallgató szövetségbe annak ellenére, hogy korábban nem tartották kizártnak az új szövetségbe való átlépést.

Vasárnap jelentette be Bécsben Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Andrej Babiš volt cseh miniszterelnök, az ANO párt elnöke és Orbán Viktor, hogy új európai pártszövetséget hoznak létre Patrióták Európáért névvel, és várják további képviselők csatlakozását, hogy önálló frakciót tudjanak alapítani az Európai Parlamentben. Ehhez hét ország huszonhárom képviselőjére lenne szükség.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk