Biden: Már a jövő héten megérkezhetnek Ukrajnába az Abrams tankok

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 22.

Külpol

Az amerikai elnök több lőszert és tüzérségi fegyvereket is ígért Zelenszkijnek.

Joe Biden amerikai elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott találkozója után bejelentette, már a jövő héten Abrams tankok érkezhetnek Ukrajnába – írja a CNN tudósítása alapján a Telex

Az Egyesült Államok elnöke több lőszert és tüzérségi fegyvert is ígért Zelenszkijnek. Az amerikai segítség fenntartásáról szóló megállapodás különösen fontos az orosz megszállás ellen harcoló Ukrajnának, miután az ukrán gabonaszállítmányok miatt súlyos diplomáciai vitába keveredett Lengyelországgal, amely a háború kezdete óta Ukrajna egyik elsőszámú támogatója volt.

Ukrajna és az Egyesült Államok közös fegyvergyártásra is készül. Ezt már az ukrán elnök jelentette be a washingtoni látogatása után készült videóüzenetében. Zelenszkij közölte,

Ukrajna és az Egyesült Államok modern eszközöket, elsősorban légvédelmi rendszereket fog közösen gyártani.

A hadiipari együttműködés szerinte új szintet jelent a két ország kapcsolatában, miközben megerősíti Ukrajna védelmi képességeit, és globálisan is erősíti a biztonságot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön érkezet Washingtonba, ahol Joe Biden mellett kongresszusi vezetőkkel is tárgyalt.

(Címlapképünk forrása: REUTERS/Kevin Lamarque)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.