Bolsonaro: Legyen béke!

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. szeptember 17.

Külpol

Hamarosan elnökválasztás lesz Brazíliában, az elnök egyik kampánytémája az orosz-ukrán háború. 

Néhány héttel a brazil elnökválasztás előtt Jair Bolsonaro elnök az ukrán-orosz háború befejezésére szólított fel egy kampánybeszédében.

"Testvérek vagyunk, egymás javát akarjuk. Bízunk a békében, Brazília mindent megtesz, és eddig is mindent megtett a béke érdekében" - mondta Bolsonaro kampánykörútján Prudentópolis városban helyi idő szerint péntek este a G1 brazil hírportál szerint.

Prudentópolis városát Brazília "kis Ukrajnájának" tartják: az 53 ezer lakos háromnegyede ukránok leszármazottja, a várost és környékét több tucat hagymakupolás templom díszíti.

Brazíliában a becslések szerint mintegy 600 ezer ukrán származású lakos él, akik többnyire az ország déli részén telepedtek le. Paraná államban néhány város, mint Guarapuava és Prudentópolis menekülteket is befogadott már Ukrajnából.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Orbán üzent Brüsszelnek: Meddig fogjuk ezt csinálni?

  • narancs.hu

Kiállt Magyarország EU-s tagsága mellett, az olasz választás eredményét üdvözölte, a szlovákoknak és a cseheknek beszólt, Brüsszelt ismét durván bírálta a miniszterelnök az őszi parlamenti nyitányon mondott beszédében. Az ellenzék arra figyelmeztette, az általa kárhoztatott, Oroszország elleni szankciókat ő is megszavazta.