Továbbra is rengeteget kell várni, ha valaki be akar jutni II. Erzsébet ravatalára

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 17.

Külpol

Sok kilométeres a sor, jelenleg 13 órát kell várni, hogy ki-ki leróhassa a kegyeletét.

Mint arról lapunk is beszámolt, már pénteken is annyian akarták leróni kegyeletüket II. Erzsébet koporsója előtt, hogy a brit kormány pár órára szüneteltette is a sorbanállást. A néhai királynőt a londoni Westminster-csarnokban ravatalozták fel, szeptember 14-18. között a nap huszonnégy órájában róhatják le kegyeletüket a gyászolók. II. Erzsébet temetése szeptember 19-én, hétfőn lesz. A királynő hivatalos temetése a Westminster Apátságban lesz, majd Windsorba viszik koporsóját, ahol örök nyugalomra helyezik.

II. Erzs?bet hal?la

 
Fotó: MTI/AP/AFP pool/Odd Andersen

Szombaton sem hagyott alább a sorbanálláshoz az emberek kedve. A brit kormány által üzemeltetett, élőben frissülő sorbanállás-mérő szerint a II. Erzsébet királynőtől búcsút venni igyekvő emberek sora rendkívül hosszúra nőtt, kb. 8 kilométeres lehet, a sorbanállóknak jelenleg legalább 13 órás várakozási időre kell számítaniuk. Az egészségügyi hatóságok kérik az emberektők, hogy vigyenek magukkal elegendő élelmiszert, folyadékot, és figyeljenek a megfelelő öltözetre is, mert éjszaka hideg lehet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk