Jön a feketeleves: csak vízummal léphetünk majd be Nagy-Britanniába

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 25., 14:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem a nemzetiség, hanem a képzettség alapján döntik majd el, ki meddig maradhat.

A brit parlament döntése szerint a Brexit után az EU-tagállamokból érkezőknek éppolyan vízumkötelességet írnak elő, mint a bármely más országból beutazni kívánóknak - írja a HVG.

Tehát az uniós állampolgároknak is vízumhoz és engedélyhez kötnék a letelepedést, ráadásul a korábbi gyakorlattal szemben egy új rendszert vezetnének be, amelyben az elbírálások alapja nem a nemzetiségi hovatartozás, hanem a képzettség lesz. A vízumokat ezek alapján sorolják majd kategóriákba, ettől függ majd, ki mennyi ideig maradhat a szigetországban.

A döntéssel kapcsolatban Theresa May brit miniszterelnököt idézik, aki szerint a Brexit után szükség lesz a bevándorlás korlátozására, mert attól tart, hogy az alacsonyan képzett bevándorlók árthatnak az ország gazdaságának, amely egyébként is nehéz helyzetben lesz a kilépés után.

A brit bevándorlási tanácsadó szervezet korábban már utalt arra, hogy nem lenne különösebb oka annak, hogy eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat alkalmazzanak az EU-ból és az unión kívülről érkező munkavállalók esetében. Mindez azokra már nem vonatkozik, akik eddig Nagy-Britannában telepedtek le: ők továbbra is ugyanolyan jogosultságokkal maradhatnak az országban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 25., 14:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  yoyo
  2018. szeptember 26., szerda 19:55
  Sajnos ez a trend egyre erősebb lesz, a jómódú országok a legrafináltabb eszközökkel fogják minimalizálni a nehéz helyzetben lévők bejutását, de kitárt karokkal fogadnak mindenkit, akivel a nívó feljavítható.
  Nemcsak az tesz be esetleg a Nyugaton álláskereső magyaroknak, ha orbán miatt elveszítjük a szabad mozgásunkat, de a Nyugat egyre leplezetlenebbül fogja ezt a kimazsolázgatós eljárást alkalmazni.
 2. 2
  2018. szeptember 26., szerda 19:04
  Logikus döntés.
 3. 1
  Nonemart
  2018. szeptember 25., kedd 16:56
  Ebből nem jön ki jól Nagy-Britannia ! Nem tudom feltűnt-e már nekik, hogy víz van körben. Ha partot akarnak érni, akkor másik országba érkeznek és puff neki ! Vízum, engedélyek, díjak, megszabott határidők, stb. Megint saját repülőipar, kohászat - ki bírja ezt ?

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

még több Kis-Magyarország...

best of Narancs