Cseh Katalin bemutatta Brüsszelben a fideszes plakátkampányt

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Külpol

Azt, amelyik a Bizottság elnökét ábrázolja.

Miután a Fidesz ismét nemzeti konzultációt és plakátkampányt indított, Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlamentben bemutatta az Ursula von der Leyent ábrázoló kék plakátot.

„Az adófizetők által finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult Magyarországon, amely személyesen a Bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az Unióról” – mondta felszólalásában.

A Momentum politikusa szerint a Fidesz legújabb lejáratása egy dezinformációs hadművelet az EU ellen. „Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés. Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót” – tette hozzá.

Ügyrendi felszólalásom az Orbán-kormány gyalázatos plakátkampányáról

BEMUTATTAM AZ ORBÁN-KORMÁNY GYALÁZATOS PLAKÁTJÁT AZ EP-NEK A kormány új plakátkampánya nem politika, hanem egy gyalázatos lejárató kampány, egy dezinformációs támadás az Európai Unió ellen. Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés. Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót. ❗️Arra kérem a Bizottságot és a Parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a szégyenletes kampánnyal szemben, és tényekkel cáfolják a hazugságokat.

Posted by Cseh Katalin on Thursday, November 23, 2023

Cseh arra kérte az EU-t, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes kampánnyal szemben és cáfolják a kormány hazugságait, mert mindenki felelőssége megvédeni az EU integritását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Simonka György: A Fidesz, a Tisza Párt és a DK ellen indulok a következő parlamenti választáson és nyerek!

Június 9-i győzelmét a polgármester-választáson a politikai pályára való visszatérése egyik állomásának tartja a még Fidesz-tag Simonka György, aki 2026-ban független jelöltként akar elindulni az országgyűlési választáson. Mint fogalmaz, "ezért Orbán Viktor nem vonja össze a szemöldökét, legfeljebb elmosolyodik, de végül csalódni fog”.

Csődbe ment Ukrajna

  • narancs.hu

Technikai csődbe került Ukrajna, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán aláírta azt a határozatot, amely lehetővé teszi egy külföldi adósság törlesztésének felfüggesztését.