Dél-Gázában, a föld alatt bújkálhat a Hamász vezetője

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Külpol

Jahja Szinvar 2017 óta áll a terrorszervezet élén.

Hán Júniszban csaptak össze a Hamász fegyveresei és az izraeli hadsereg, az offenzívában legalább két Hamász-fegyveres meghalt. Az izraeli védelmi erők szerint a terrorszervezet október hetedikei támadását kitervelő vezetője, Jahja Szinvar a mostanra teljesen körbezárt dél-gázai városban bujkálhat, a föld alatt – írja a 444.h a SkyNews híre nyomán.

Az IDF Telegram-posztja szerint csütörtökön az izraeli hadsereg több tucat terrorista célpontra mért csapást, és közelharcba került a Hamász harcosaival, akik egy alagútaknából léptek ki.

A városból kedd óta becslések szerint 167 ezer embert evakuáltak az intenzív bombázások elől.

Az ENSZ humanitárius összeomlásról beszél, mert a térségben már sehol sincsenek biztonságban a civilek. A lerombolt házak között még lehetnek túlélők.

Benjamin Netanjahu szerdán jelentette be, hogy az izraeli csapatok körülvették Szinvar házát.

A Hán Júnisz menekülttáborában felnőtt Szinvar a nyolcvanas években csatlakozott a terrorszervezethez, 2017-ben a Hamász vezetőjének választották. A mára zsúfolt városi negyedévé fejlődött menekülttáborból származik Mohammed Deif, a szervezet másik katonai vezetője is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk