Brutális részletek derültek ki arról, hogyan kínozták meg az izraeli nőket a Hamász terroristái

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Külpol

Hétfőn az ENSZ előtt is bemutatták az eddig begyűjtött bizonyítékokat.

Brutális részleteket közölt a CNN az ENSZ hétfői üléséről, ahol a Hamász október 7-ei terrortámadása során, nők ellen elkövetett szexuális erőszakról szóló bizonyítékokat mutatott be Izrael – írja a hvg.hu.

Az ülésen felszólalt Simchat Greyman, aki a jeruzsálemi székhelyű, ZAKA elnevezésű, speciálisan képzett, önkéntes mentősökből és kutató-mentő szakemberekből álló, ultraortodox mentőegység tagjaként vett részt a terrortámadás után az emberi maradványok begyűjtésében.

Greyman többször is megakadt a mondanivalójában, amikor a legmegrázóbb esetekről számolt be. Felidézte, hogy egy tarkón lőtt nő holttestét ágyra fektetve, deréktól lefelé meztelenül, a kezében éles gránáttal találták meg. Egy másik helyen pedig egy teljesen meztelen nő szögekkel borított holttestét hagyták hátra a terroristák. "Olyan brutális támadás érte, hogy nem tudtuk azonosítani" – mondta a speciális mentő megrendülve.

Az ENSZ New York-i székházában tartott ülésen nagyjából 800 diplomata vett részt, olyan videókat vetítettek le, amelyeken az izraeli rendőrség kihallgatásán áldozatok, szemtanúk és a terrortámadás után elsősegélyt nyújtó hivatalos személyek idézték fel a borzalmakat. A Nova fesztivál egyik résztvevője arról számolt be, hogy szemtanúja volt egy csoportos nemi erőszaknak.

Shari Mendes, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tartalékos katonája, aki a támadás során megölt női katonák holttesteinek begyűjtésében vett részt, szintén brutális eseteket idézett fel: "csapatunk parancsnoka több női katonát látott, akiket ágyékon, intim részen, vaginán vagy mellbe lőttek. Úgy tűnik, hogy az áldozatok egy csoportjánál szisztematikus nemi szervi csonkítás történt".

Az izraeli rendőrség korábban közölte, hogy a Hamász által október 7-én elkövetett szexuális bűncselekmények és más atrocitások ügyében folytatott nyomozás részeként gyanúsítottakat és tanúkat hallgatnak ki és bizonyítékokat gyűjtenek össze a terrortámadás helyszíneiről.

Bár a holttesteken talált szexuális erőszakra utaló bizonyítékok lesújtóak, a CNN cikke megjegyzi, hogy egyelőre nem tud szexuális erőszakot túlélő áldozatról az izraeli rendőrség, így nincs elsőkézből származó tanúvallomás sem.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Legendák egymás közt

  • - turcsányi -

Az alapító atyák Franciaországban viselt dolgainak meglehetős keletje van vásznon és képernyőn. Gondoljunk csak a John Adams pályáját feldolgozó HBO-sorozatra, vagy éppenséggel a magáért beszélő Jefferson Párizsban című moziműre, a derék Nick Nolte játékával (és James Ivory rendezésében).

Betű szerint

A főpolgármester-választás körüli újraszámolási hercehurca, na meg a Magyarországon is mesterségesen gerjesztett fociláz közepette úgyszólván teljesen elsikkadt, hogy a múlt pénteken megszületett az elsőfokú ítélet a polgári engedetlenség miatt kirúgott hat karinthys tanár ügyében.

Két indítvány

Miután június 14-én újraszámolták az érvénytelen szavazatokat, a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte. A döntés azonban nem végleges, Karácsony a választás eredményének megsemmisítését és a szavazás megismétlését indítványozta.

„Ahová pont befértem”

Hat éve tagja a Katona József Színház társulatának, de sokfelé játszik, most épp a Radnótiban volt bemutatója. Az Ördög Tamással folytatott munkáról, a Tarnóczi Jakab-féle Extázisról és a Mohácsi testvérekről is beszéltünk vele, s persze szó esett a filmezésről is.

Két tűz között

Az amerikai demokraták sokáig egységesen támogatták Joe Biden külpolitikáját. Ám a gázai háború miatt a demokraták közt törésvonalak alakultak ki, s ez megnehezítheti Biden kampányát. Ha közvetlenül nem is befolyásol sok szavazatot, a háború elhúzódása elbizonytalaníthatja az elnök támogatóit, és megkérdőjelezheti politikai teljesítményét is.

 

A szabotázs ára

  • Zádori Zsolt

80 milliárd az eddigiekért, és 400 millió minden újabb nap késlekedésért – példátlanul magas bírságot rótt ki az Európai Unió Bírósága, mert a lassan négyéves ítéletét nem hajtotta végre a magyar állam. Bármit is mond a kormány, most nem a hazai menekültpolitikát ítélték el, hanem a magyar jogállamiságról mondtak lesújtó ítéletet.