Donald Trump leidiótázta a tudományos tanácsadóit

  • narancs.hu
  • 2020. október 21.

Külpol

Az elnök szerint az emberek már nagyon unják, hogy a kormányzati tanácsadók folyton a koronavírusról beszélnek.

Donald Trump kifakadt egy sajtótájékoztatón, és leidiótázta a tudományos tanácsadóit és katasztrófának nevezte az USA vezető virológusát – írja a New York Times cikkét idézve a Telex.

Az elnök szerint az emberek már nagyon unják, hogy a kormányzati tanácsadók folyton a koronavírusról beszélnek, bár az országos új esetszámok megint emelkednek.

Trump szerint az ország hamarosan legyőzi a vírust, Fauci azonban óvatosságra inti az embereket, és azt mondta, hogy jobb, ha az emberek felkészülnek egy kemény télre. Pénteken több mint 70 ezer új esetet regisztráltak, és több mint 900-an haltak bele a vírus szövődményeibe.

"Az emberek már unják a Covidot. A legnagyobb gyűléseimet tartom, nagyobbakat, mint eddig bármikor. És ott a Covid. Az emberek azt mondják, hogy mindegy, csak hagyjanak minket békén. Már unják" - mondta Trump a sajtótájékoztatón.

„Az emberek már unják Faucit és ezt a sok idiótát hallgatni, ezek mind idióták, akik tévedtek" - tette hozzá, majd megjegyezte, hogy Fauci azért "rendes fickó", csak már túl régóta dolgozik a Fehér Házban.

A lap megjegyzi, Fauci már hat elnöknek adott tanácsot különböző vírusokról és járványokról. Több évtizedes tanácsadói pályafutása alatt most először támadja egy elnök, így a zaklatások és fenyegetések miatt a családját biztonsági őrök védik.

Figyelmébe ajánljuk