Donald Trump mindenkit megnyugtatott, hogy nem kicsi a farka

  • - urfi -
  • 2016. március 4.

Külpol

És ez nem vicc. Kubatov Gábor nem hiába tanulmányozza a republikánus kampányt, csodálatos dolgok történnek ott mostanában.

Az Index tegnap kiszimatolta, mit csinált Kubatov Gábor az USA-ban, miközben az egész magyar sajtó őt kereste a drágalátos kopaszai miatt. Nos, minden valószínűség szerint két másik fideszes szakemberrel az elnökválasztási kampányt, azon belül a republikánus technikákat, és azon belül is Marco Rubio stábjának munkáját tanulmányozták.

Rubio és Trump a vitán

Rubio és Trump a vitán

Fotó: MTI/AP

Marco Rubio – akiről részletesen itt írtunk – pont ebben az időszakban váltott stratégiát. A végül Trump diadalát hozó szuperkedd előtti időszakig ugyanis a mérsékeltebb republikánusok nem támadták direktben és durván Trumpot. Annak ellenére sem, hogy Trump soha nem látott vulgaritással és prosztósággal ekézte őket – Rubiót például azzal „kritizálta”, hogy erősen izzad. Az elmúlt napokban azonban Rubio is beleállt a vitába, leereszkedett Trump szintjére, és többek között azzal próbálta égetni, hogy kicsi kezei vannak. És igen, ezután elengedett egy célzást arra, hogy akinek rövidek az ujjai, annak ugyebár, hehe, más testrésze is rövid lehet.

A republikánus elnökjelöltek tegnapi vitájában a moderátorok ezt szóvá is tették. Rubio azzal védekezett, hogy bár ő a programjáról szeretne vitázni, de Trump mellett ezt nem lehet kivitelezni. Ezután Trump válaszolt neki, és megint hozta a formáját. Először is kijelentette, hogy Rubio az ujjai miatt támadja, ami még soha nem fordult elő. Nos, ez természetesen hazugság. A legviccesebb történet erről, hogy egy újságíró negyed évszázaddal ezelőtt rövid ujjúnak nevezte Trumpot, és azóta is rendszeresen kap leveleket tőle: a borítékokban egy-egy Trumpról készült fotó van, amin bekarikázta a saját kezét, és melléírta: „látod, nem is olyan rövid!”

A televíziós vitán a notórius hazudozó ezután kijelentette: „Rubio utalt rá, hogy ha a kezem kicsi, akkor valami másnak is kicsinek kell lennie. De én garantálom, hogy nincs itt semmi probléma. Ezt garantálom, oké?” Hát, ezen a színvonalon zajlik az amerikai elnökválasztási kampány jelenleg, reméljük, Kubatovék sok hasznosítható tudással tértek haza.

Figyelmébe ajánljuk