Dróntámadás érte Moszkvát

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 24.

Külpol

Épületeket érte a támadás, áldozatok nincsenek. 

Az orosz védelmi minisztérium „terrorista dróntámadással” vádolta meg Kijevet hétfőn, miután Moszkva polgármestere közölte, hogy a belvárosban két épületet találat ért, és médiajelentések szerint roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében. A védelmi minisztérium a Telegramon jelentette be, hogy két drónt semmisítettek meg.

Szergej Szobjanyin polgármester szintén a Telegramon közölte, hogy a drónok hajnali 4 óra körül két, nem lakóházként szolgáló épületet találtak el.

Hozzátette, „komoly károk vagy áldozatok” nem voltak.

A jelentésekből nem derült ki, hogy az épületek a drónok célpontjai voltak-e, vagy csak rájuk zuhantak.

Az orosz állami hírügynökségek a mentőszolgálatok közleménye alapján arról számoltak be, hogy drónmaradványokat találtak a Moszkva központjában húzódó Komszomolszkij sugárúton, mintegy 2 kilométerre a védelmi minisztériumtól. A hírügynökségi jelentések hozzátették, hogy a Komszomolszkij sugárutat és a Lihacsov sugárutat lezárták a közlekedés elől, mivel egy magas irodaépület megrongálódott.

Az orosz védelmi minisztérium tévécsatornája, a Zvezda egy videófelvételen azt mutatta, hogy egy magas épület felső szintjein kitörtek az ablakok, és megrongálódott az épület szerkezete.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan, például a beruházó ellen is. Fotóriport.