Eddig minimum 380 gyereket ölt meg a háború

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. szeptember 3.

Külpol

De ezek csak közelítő számok, mivel az oroszok által megszállt területekről nincs nagyon információ.

Legkevesebb 380 gyermek vesztette életét az ukrajnai háború kezdete óta – közölte az ukrán főügyészség szombaton a Telegramon.

A sebesült kiskorúak száma legalább 737.

Az ügyészség felhívta a figyelmet arra, hogy ezek csak közelítő adatok, mivel az oroszok által megszállt vagy körbezárt területekről nehéz információhoz jutni.

A legtöbb gyermek, 388 fő az ország keleti részén található Donyeck régióban vesztette életét vagy sebesült meg. A térséget Harkiv követi, ahol 204 az áldozatok száma.

A harcok összesen 2328 oktatási intézményben okoztak károkat, közülük 289 teljesen megsemmisült. Az ukrán hatóságok Oroszországot tették felelőssé a pusztításért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk

Orbán üzent Brüsszelnek: Meddig fogjuk ezt csinálni?

  • narancs.hu

Kiállt Magyarország EU-s tagsága mellett, az olasz választás eredményét üdvözölte, a szlovákoknak és a cseheknek beszólt, Brüsszelt ismét durván bírálta a miniszterelnök az őszi parlamenti nyitányon mondott beszédében. Az ellenzék arra figyelmeztette, az általa kárhoztatott, Oroszország elleni szankciókat ő is megszavazta.