Óriásmolinóval békítené ki a hongkongi tüntetőket és a kínai kormányt a francia pókember

  • B.P.M
  • 2019. augusztus 16.

Külpol

Nem volt mindenki elragadtatva az akciójától.

Érdekes jelenségre lehettek figyelmesek Hongkong városában péntek reggel: az egyik felhőkarcolón megjelent egy méretes molinó, amin a különleges státuszú terület, illetve Kína nemzeti lobogója, valamint egy kézfogás látható.

Hongkongban hónapok óta tartanak kínai kormány ellen intézett megmozdulásokat, amelyek sok esetben erőszakos összecsapásokba torkollanak a rendőrség és tüntetők között. A hirdetést a francia származású Alain Robert függesztette fel, akinek korábban már voltak hasonló akciói, éppen ezért a „Pókember” becenevett ragasztotta rá a közvélemény.

„Azt remélem, hogy ettől csökkeni fog a feszültség” – nyilatkozta a férfi, aki szokásához híven sem köteleket, sem hevedert nem használt a mászáshoz. Hozzátette, a 68 emeletes épületen látható üzenet „sürgős fellebbezés a béke és a konzultáció érdekében a hongkongi emberek és a kormányuk között.”

Az akciója egyébként vegyes reakciókat váltott ki: egy Ausztráliába disszidált, kínai művész, Badiucao azt kérdezte a Twitteren, hogy „valóban kezet szeretne rázni a diktátorokkal és a hentesekkel”? (BBC)

Neked ajánljuk