Egy horvát lap állítja: Orbán Viktor az Adrián nyaralt

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 24.

Külpol

Muszáj látni a tengert – nyilatkozta nemrég egy rádióinterjúban a miniszterelnök úr.

Az egyik legolvasottbb horvát lap, a Jutarnji arról ír, hogy idén nyáron Orbán Viktor is az Adriánál nyaralt. – szúrta ki a 444.

Orban poručio Mađarima 'više Balatona, manje Jadrana', pa otišao na ljetovanje u - Hrvatsku!

Više Balatona, manje Jadrana, govorio je u srpnju mađarski premijer Viktor Orbán pokušavajući sunarodnjake odgovoriti od ljetovanja na hrvatskoj obali i zadržati unutar svojih granica (iako mu se i one nekada znaju pomiješati).

A cikk szerint a magyar miniszterelnök Hvar szigeténél bérelt a barátaival egy Hanse 575 típusú vitorlást, amiről megjegyezték, hogy már akár heti 2500 euróért is bérelhető, vagyis óval szerényebb, mint az a jacht, amin nemrég kollégánk, Németh Dániel fotózta le Szijjártó Pétert.

Szijjártó Péter is Szijj László luxusjachtján pihent

A hivatalos fotók alapján úgy tűnhet, mintha Szijjártó folyamatosan dolgozna, pedig Horvátországban jachtozik. Igen, azon a jachton. A Mészáros Lőrinc által ismertté tett, Lady MRD luxusjachton fotózta le az Átlátszó Szijjártó Péter külügyminisztert. Mikor például arról posztolt Facebook oldalán Szijjártó, hogy a három balti külügyminiszterrel telefonált és Orbán Viktorral egyeztetett, és ehhez egy Parlamentben készült fotót csatolt, valójában ekkor már Horvátországban, a luxusjachton nyaralhatott családjával a külügyminiszter.

A magyar miniszterelnök július elején Tiborcz István hatalmas, balatoni panorámás birtokáról üzente a magyaroknak, hogy "több Balaton, kevesebb Adria", vagyis inkább nyaraljanak itthon.

Orbán Viktor a Balatonnál fotózkodott. De vajon hol?

„Több Balaton, kevesebb Brüsszel / More Balaton, less Brussels" - ezzel a szöveggel osztott meg magáról egy képet Orbán Viktor a Facebook-oldalán. Inspiráló a szerelés is (szalmakalap, napszemüveg), de még inkább a helyszín. Miután a nemzet vezetője megvívott egy (természetesen győztes) csatát a brüsszeli libernyákokkal - erről péntek kora reggel be is számolt az ő népének -, pihenni tért.

Majd két héttel később a Kossuth Rádióban kijelentette: „Én senkit nem beszélek le a külföldi nyaralásról, mert én tudom, hogy milyen: muszáj látni a tengert, tehát én is ehhez a csoporthoz tartozom, és egy-két napot nyilván ki kell menni a vízre, ez is rendben van, de mégis: több Balaton, kevesebb Adria. Az arányokat tartsuk meg, és a nyaralásunknak legalább a súlypontja maradjon Magyarországon.”

Figyelmébe ajánljuk