Megtalálták az elsüllyedt Bayesian utolsó áldozatát

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 23.

Külpol

A luxusjacht tulajdonosának 18 éves lányát.

A búvárok megtalálták az utolsó holttestet is a Szicília partjainál elsüllyedt luxusjacht roncsainál írja a BBC nyomán a Telex. Az olasz média szerint a holttest a 18 éves Hannah Lynché, Mike Lynch vállalkozó és a hajó tulajdonosának lányáé lehet.

A Bayesian nevű luxusjacht hétfőn hajnalban borult fel Szicília partjaihoz közel egy viharban, a fedélzeten lévők közül tizenöt embert sikerült kimenteni. Egy ember holttestét már hétfőn megtalálták, ezután hat embert eltűntként tartottak számon. Szerda estére további öt, csütörtökön pedig Mike Lynch holttesét is megtalálták az olasz hatóságok a jacht roncsainál.

Az 59 éves Mike Lynch brit milliárdos üzletember, aki 2011-ben 11 milliárd dollárért adta el Autonomy nevű techcégét a HP-nak. Lynch az 1990-es években több, informatikával és szoftverfejlesztéssel foglalkozó startupot indított, amelyek egy része nagyon sikeres lett. Az Autonomy eladása miatt 13 évnyi jogi zűr várt rá, ami idén júniusban zárult le.

A fedélzeten tartózkodó 22 utasból és legénységből 15 ember élte túl a balesetet, köztük egy egyéves gyermek és Hannah Lynch édesanyja, Angela Bacares. A jachton utazott még a Morgan Stanley elnöke, Jonathan Bloomer, a felesége, Judy Bloomer, a Clifford Chance ügyvédje, Chris Morvillo, a felesége, Neda Morvillo – ők mind életüket vesztették.

A Bayesian roncsa egészen a tengerfenéken, 50 méter mélyen fekszik. A mentők a hétfő óta tartó műveletet bonyolultnak nevezték, a búvárok csak 12 perces műszakokban mentek a víz alá. A kutató- és mentőcsapat búvárai szerint a hajó gyakorlatilag sértetlen állapotban van a tengerfenéken.

A BBC azt írja, az olasz parti őrség szóvivője szerint egyelőre nincs napirenden a döntés arról, hogy az elsüllyedt jachtot kiemeljék-e a tengerfenékről.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk