Egyes amerikai és európai tisztviselők a béketárgyalásokat szorgalmaznák Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. november 4.

Külpol

Patthelyzetnek tűnik, megrekedt a háború.

Az amerikaiak és az európaiak csendesen elkezdtek egyeztetni az ukrán kormánnyal arról, hogy milyen esetleges, Oroszországgal folytatott béketárgyalások vezethetnek a háború befejezéséhez – írja egy jelenlegi és egy volt magas rangú amerikai tisztviselőre hivatkozva az NBC nyomán a 444.hu.

A beszélgetések tágan értelmezve arról szólnak, hogy Ukrajnának esetleg miről kellene lemondania a megegyezéshez.

A kényesnek nevezett tárgyalások több mint 50 ország – köztük NATO-tagok – képviselőinek találkozóján zajlottak le.

Az amerikai és európai tisztviselők amiatt aggódnak, hogy a háború holtpontra jutott, és hogy egy idő után nem lesznek képesek segíteni Ukrajnát.

A Biden-adminisztációban úgy vélik, Ukrajna kifogy az erőből, Oroszország pedig végtelennek tűnő készlettel rendelkezik. Egyes amerikai katonai tisztviselők a „patthelyzet” kifejezést kezdték használni a háború leírására.

Adrienne Watson, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt nyilatkozta: „A tárgyalásokkal kapcsolatos bármilyen döntés Ukrajnán múlik. Arra koncentrálunk, hogy továbbra is határozottan kiálljunk Ukrajna mellett, miközben megvédik szabadságukat és függetlenségüket az orosz agresszióval szemben.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk