Egyes amerikai és európai tisztviselők a béketárgyalásokat szorgalmaznák Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2023. november 4.

Külpol

Patthelyzetnek tűnik, megrekedt a háború.

Az amerikaiak és az európaiak csendesen elkezdtek egyeztetni az ukrán kormánnyal arról, hogy milyen esetleges, Oroszországgal folytatott béketárgyalások vezethetnek a háború befejezéséhez – írja egy jelenlegi és egy volt magas rangú amerikai tisztviselőre hivatkozva az NBC nyomán a 444.hu.

A beszélgetések tágan értelmezve arról szólnak, hogy Ukrajnának esetleg miről kellene lemondania a megegyezéshez.

A kényesnek nevezett tárgyalások több mint 50 ország – köztük NATO-tagok – képviselőinek találkozóján zajlottak le.

Az amerikai és európai tisztviselők amiatt aggódnak, hogy a háború holtpontra jutott, és hogy egy idő után nem lesznek képesek segíteni Ukrajnát.

A Biden-adminisztációban úgy vélik, Ukrajna kifogy az erőből, Oroszország pedig végtelennek tűnő készlettel rendelkezik. Egyes amerikai katonai tisztviselők a „patthelyzet” kifejezést kezdték használni a háború leírására.

Adrienne Watson, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt nyilatkozta: „A tárgyalásokkal kapcsolatos bármilyen döntés Ukrajnán múlik. Arra koncentrálunk, hogy továbbra is határozottan kiálljunk Ukrajna mellett, miközben megvédik szabadságukat és függetlenségüket az orosz agresszióval szemben.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!