Erdogan szerint Gázának Palesztina részévé kell válnia

  • narancs.hu
  • 2023. november 4.

Külpol

Hazarendelte tel-avivi nagykövetét a török elnök.

Nem támogatja Törökország azokat a megoldásokat, amik „fokozatosan törölnék a palesztinokat az emberiség történetéből”, és úgy véli, a Gázai övezetnek a palesztin állam részévé kell majd válnia – mondta Erdogan török elnök, miután hazarendelte tel-avivi nagykövetét.

A török elnök megszakít minden kapcsolatot Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel az IDF gázai hadműveletei miatt, és nem tartja tárgyalóképesnek. Hozzátette:  az Európai Unió sem viszonyult korrekt módon a gázai helyzethez, így „mélyen megrendült a bizalma” az EU-ban.

Ibrahim Kalin, a török hírszerzés vezetője folyamatosan egyeztet az izraeli hatóságokkal és a palesztin Hamász vezetőivel is, és a békét szorgalmazzák – mondta Erdogan a Türk Tanács kazahsztáni csúcsáról hazafelé tartva. Kitért arra is, hogy Ebrahim Raiszi iráni elnök november végén Törökországba látogat, hogy a gázai helyzetről egyeztessen. Az Iszlám Együttműködés Szervezetének (OIC) közelgő rijádi csúcstalálkozóján meg fogják vitatni, hogyan tudnák kieszközölni tűzszünet létrejöttét a Gázai övezetben.

A svéd NATO-csatlakozásról Erdogan azt mondta, Stockholmban még mindig nem tették meg a szükséges lépéseket a Kurdisztáni Munkáspárttal kapcsolatban, amelyet az elnök „szakadár fegyveres szervezetnek” tart.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk