Egyre aggasztóbb a helyzet Romániában

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 13.

Külpol

A szomszédos országban ismét csúcsot döntött az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek, valamint a 24 óra alatt bekövetkezett halálesetek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki összesítése szerint az utóbbi 24 órában újabb 1454 embernél mutatták ki a fertőzést, ami húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.A járvány terjedése a napi esetszám néhány napos stagnálását követően kezdett ismét gyorsulni. Csütörtökön minden korábbinál több, 53 koronavírusos beteg vesztette életét: ezzel 2860-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. A csütörtökön jelentett halálesetek száma több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 32 ezret, a kórházban ápolt betegek száma 7437-re emelkedett. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, de ez feltehetően az elhalálozási rekordnak tulajdonítható: csütörtökön 478 koronavírusos beteget ápoltak az intenzív terápián.
Romániában több mint 20 ezer fertőzésgyanús ember várja jelenleg otthoni karanténban a betegség lappangási idejének elteltét. (MTI)

Neked ajánljuk