Elfogtak egy fegyverest Trump gyűlése előtt

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Külpol

Gyanús sajtó- és VIP-belépőt mutatott. Sörétes puska, pisztoly volt nála, engedély viszont nem.

A helyi rendőrök feltartóztattak egy fegyveres férfit, aki be akart menni Donald Trump republikánus elnökjelölt szombati kaliforniai kampánygyűlésére – írta a Telex.

A Coachella-völgybe meghirdetett fórum helyszínének bejáratától egy kilométerre, délután öt körül állították meg a fekete SUV-ot. A kocsi vezetője felmutatott egy VIP- és egy sajtóbelépőt is. Mindkettő gyanúsnak tűnt, a rendőrök ezért átkutatták az autót. Találtak egy sörétes puskát, egy töltött pisztolyt, hozzá való, nagy kapacitású tárral. Fegyverviselési engedéllyel viszont nem rendelkezett a jövevény.

Az is gyanús volt, hogy több útlevél és jogosítvány is volt a férfinál, és ezek különböző nevekre szóltak. Az autó sem szerepelt a hivatalos nyilvántartásban, a rendszámtáblája pedig házi gyártmány lehetett.

A helyi seriff szerint munkatársai valószínűleg egy újabb merényletkísérletet akadályoztak meg. 

A fegyveres Las Vegas-i, Vem Miller a neve, 49 éves, regisztrált republikánus szavazó. Azt mondta, hogy szuverén ember, és csak akkor vonatkoznak rá a törvények, ha ő is úgy akarja. (A lap emlékeztet, Magyarországon is vannak, akik ilyen megszorítással tekintik magukat állampolgárnak.)

Vem Millerrel szemben illegális fegyver- és lőszerbirtoklás címén indult eljárás, le is tartóztatták. Ugyanazon a napon 5000 dolláros óvadékért szabadon engedték, de a körülményeket az FBI is vizsgálja. A gyűlést emiatt nem kellett elhalasztani. 

Miller már a harmadik, aki ebben a kampányban Donald Trump életére tört. Július 13-án a pennsylvaniai Butlerben Thomas Matthew Crooks rálőtt Trumpra, akinek a füle sérült meg, de a merényletnek halálos áldozata is volt.

Szeptember közepén pedig egy golfpálya közelében fogtak el egy férfit, Ryan Wesley Routh-t, aki AK47-es gépkarabéllyal lapult a bozótosban, várva az elnökjelöltet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk