Élőben közvetítette Navalnij szövetségese, hogy rohamrendőrök törnek be a lakásába

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 10.

Külpol

Elvitték, és őrizetbe vették Ljubov Szobol ellenzéki politikust. Az orosz fővárosban ma is tüntetnek.

Őrizetbe vette a rendőrség egy moszkvai tiltakozó megmozdulás előtt Ljubov Szobol orosz politikust, Alekszij Navalnij ismert ellenzéki politikus szövetségesét – derült ki közösségi portálok bejegyzéseiből.

Ljubov Szobol saját a Twitter-mikroblogján tudósított őrizetbe vételéről. A közel két és fél perces videofelvételen azt mondta, a hatóságok meg akarják akadályozni, hogy eljusson az aktuális moszkvai tüntetésre. Közölte, hogy nem adja fel, és folytatni fogja a politikai tevékenységét, nem fogják megfélemlíteni. A felvétel végén látható volt, amint a rohamrendőrök betörik lakása ajtaját, és belépnek a szobába.

Masked Men Raid Office Of Russian Opposition Leader Sobol

Lyubov Sobol, a prominent Russian opposition figure, posted a video on Twitter showing armed, masked men barging into her office ahead of a sanctioned rally in Moscow on August 10, saying they were police coming to detain her. Originally published at - https://www.rferl.org/a/russia-lyubov-sobol-opposition/30103137.html

Az orosz belügyminisztérium adatai szerint mintegy hétezer tüntető gyűlt össze szombaton Moszkva belvárosában, hogy koncerttel egybekötött nagygyűlésen biztosítsa támogatásáról a moszkvai városi önkormányzati választásokon indulni akaró, de be nem jegyzett független jelölteket. A polgármesteri hivatal előre közölte, hogy a rendezvényt a szervezők szándékával ellentétben nem lehet a koncerttel egybekötni, mert azt egy hónappal előbb be kellett volna jelenteni.

A rendőrség a szombati ellenzéki akciókkal kapcsolatban 72 tüntető őrizetbe vételéről számolt be, egyelőre. A belügyminisztérium közlése szerint a tömeg oszlani kezdett a nagygyűlésen.

A városi hatóságok és a tüntetés szervezői előzetesen legfeljebb 100 ezer fős megmozdulásról állapodtak meg.

Figyelmébe ajánljuk