Elon Musk megmondta, hogyan érhet véget a háború

  • narancs.hu
  • 2022. október 4.

Külpol

Eddig nemzeti hősnek számított Ukrajnában, most nagyon megharagudtak rá.

Elon Musk a Twitteren megírta, szerinte hogyan ér véget az ukrajnai háború.

A Telex vette észre a posztot, amelyben az áll, a milliárdos szerint az elcsatolt ukrajnai területeken az ENSZ felügyeletével újabb, rendes népszavazásokat tartanak, és Oroszország kivonul, ha tényleg ezt akarja ott a többség. A Krím formálisan is Oroszország része marad, ahogyan 1783-tól az volt, „Hruscsov hibájáig”. A Krím vízellátását biztosítják, Ukrajna pedig semleges állam marad – Musk nyilván arra gondolt, hogy katonailag, tehát nem csatlakozik a NATO-hoz.

A Tesla révén ismert nagyvállalkozó posztjáról hétfőn éjfélig 1,7 millióan nyilvánítottak véleményt, köztük ukrán politikusok is. 

„Bazdmeg, ez az én nagyon diplomatikus válaszom neked” 

– írta Andrij Melnyik, Ukrajna németországi nagykövete a Musk által vázolt végkifejletre. Később hozzátette: „az egyetlen eredménye ennek, hogy ezután soha egyetlen ukrán sem fogja megvenni a kibaszott tesla szarokat”.

Volodimir Zelenszkij elnök pedig elindított egy Twitter-felmérést, amelyben azt kérdezte, melyik Elon Muskot kedvelik jobban, azt, amelyik Ukrajnát, vagy azt, amelyik Oroszországot támogatja. Három óra alatt több mint 1,1 millióan szavaztak, és 83,6 százalék az Ukrajnát támogató Muskra adta voksát. 

A Tesla-tulajdonos eddig népi hősnek számított Ukrajnában, mert Starlink műholdas rendszere lehetővé tette az ukránok számára, hogy gond nélkül elérjék az internetet. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk