Eltűnt a soros elnökség logója Orbán „békemissziós” képeiről

  • narancs.hu
  • 2024. július 12.

Külpol

Orbánt sok kritika érte, amiért úgy tárgyalt világhatalmak vezetőivel, mintha az Európai Unió elnöke lenne. 

Már nem szerepel az Európai Unió Tanácsa magyar soros elnökségének logója az Orbán Viktor miniszterelnök „békemissziójáról” készült, Facebookon megosztott fényképeken – vette észre a 24.hu

A soros elnökségre utaló logó július 1-e, vagyis a féléves elnökségi ciklus kezdete óta a miniszterelnök oldalán megjelent fotók legtöbbjén ott volt, ám a Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken már nem szerepel.

Mint emlékeztet a lap, a kormányfő programja sűrű júliusban. Már a magyar soros elnökség másnapján Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott, július 5-én pedig Moszkvába utazott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt. Július 8-án a magyar kormányfő már Pekingben volt a kínai elnök, Hszi Csinping oldalán, akivel szintén a „békemisszió” keretében rázott kezet, majd Washingtonba utazott a NATO megalakulásának 75. évfordulója alkalmából megtartott észak-atlanti csúcsra.

Orbán Viktor kedden Recep Tayyip Erdogan török elnökkel is találkozott, az erről készült fényképen szintén szerepelt még az EU-s soros elnökségre utaló logó, a Donald Trumppal készült fotókon azonban már nem. 

Orbánt sok kritika érte, amiért úgy tárgyalt világhatalmak vezetőivel, mintha az Európai Unió elnökeként tárgyalna. Erre azonban niem volt feljogosítva, semmilyen felhatalmazást nem kapott. Arról nem is beszélve, hogy a Putyinnal való találkozó után az orosz hadsereg lebombázott egy gyerekkórházat Kijevben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk