Elvesztheti Biden az amerikai muszlimok támogatását a gázai konfliktus kezelése miatt

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Külpol

Ráadásul a kulcsállamokban fordulhatnak el a szavazók az elnöktől.

Megorroltak Joe Bidenre az amerikai muszlimok, mert az elnök nem hajlandó tűzszünetet követelni a gázai háborúban, írja az al-Dzsaszíra. Az elnök pont azokban az államokban veszthet választókat, amelyek kulcsfontosságúak a választások során.

Az rtl.hu összefoglalója szerint Minnesota állam muszlim politikai aktivistái kezdték el a #AbandonBiden (Hagyjuk ott Bident) mozgalmat, amely már Michiganbe, Arizonába, Wisconsinba, Pennsylvaniába, valamint Floridába is átterjedt. A szervezők az Axiosnak megerősítették, hogy tényleg

céljuk Biden meggyengítése azért, mert nem hajlandó „megvédeni az ártatlanokat Palesztinában és Izraelben”.

Hassan Shilby, a mozgalom egyik vezetője a Twitteren büszkélkedett azzal, hogy a koalíció már kilenc olyan államban létezik, ahol nehezebben lesz megjósolható az eredmény a 2024-es elnökválasztás során. Ő az eredeti mellett a #GeonocideJoe (Népirtás Joe) hashtaget is használta.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk