Heves bombázások érték Hán Júniszt

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Külpol

Az IDF veszélyes harci övezetnek nevezi a várost, amit korábban ők jelöltek ki a Gázai övezet északi részéből menekülők számára.

Izrael az éjszaka folyamán folytatta a gázai bombázásokat, a beszámolók szerint a csapások egyik célpontja a déli Hán Júnisz volt, ahová a háború első heteiben izraeli felszólításra sok palesztin menekült el az övezet északi részérőlírja a The Guardian.

Az Al Dzsazíra arról számolt be, hogy hétfőn a kora reggeli órákban "intenzív bombázást" folytattak a város keleti részén. Izraeli rajtaütésekről és folyamatos tüzérségi tűzről számoltak be a terület északi részéről, Gáza város al-Shujaiya és al-Tuffah nevű negyedeiből.

Az IDF szerint a Hamász vezetése Hán Júniszban székel, ezért a város bizonyos területein, illetve azok környékén élő embereket arra utasította, hogy hagyják el a kijelölt részeket.

A lakosok elmondták, hogy a hadsereg röplapokat dobott le, amelyek "veszélyes harci övezetnek" minősítették Hán Júniszt, és arra utasították őket, hogy költözzenek a határ menti Rafah városába vagy egy délnyugati tengerparti területre.

Az Associated Pressnek Halima Abdel-Rahman, özvegy és négygyermekes anya elmondta, hogy már nem hallgat az ilyen utasításokra. Októberben menekült el otthonából Hán Júnisz külterületére, ahol rokonoknál lakik. "A megszállók azt mondják, hogy menjek erre a területre, aztán lebombázzák – mondta. – A valóság az, hogy Gázában nincs biztonságos hely. Embereket ölnek északon. Embereket ölnek délen."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk