Heves bombázások érték Hán Júniszt

  • narancs.hu
  • 2023. december 4.

Külpol

Az IDF veszélyes harci övezetnek nevezi a várost, amit korábban ők jelöltek ki a Gázai övezet északi részéből menekülők számára.

Izrael az éjszaka folyamán folytatta a gázai bombázásokat, a beszámolók szerint a csapások egyik célpontja a déli Hán Júnisz volt, ahová a háború első heteiben izraeli felszólításra sok palesztin menekült el az övezet északi részérőlírja a The Guardian.

Az Al Dzsazíra arról számolt be, hogy hétfőn a kora reggeli órákban "intenzív bombázást" folytattak a város keleti részén. Izraeli rajtaütésekről és folyamatos tüzérségi tűzről számoltak be a terület északi részéről, Gáza város al-Shujaiya és al-Tuffah nevű negyedeiből.

Az IDF szerint a Hamász vezetése Hán Júniszban székel, ezért a város bizonyos területein, illetve azok környékén élő embereket arra utasította, hogy hagyják el a kijelölt részeket.

A lakosok elmondták, hogy a hadsereg röplapokat dobott le, amelyek "veszélyes harci övezetnek" minősítették Hán Júniszt, és arra utasították őket, hogy költözzenek a határ menti Rafah városába vagy egy délnyugati tengerparti területre.

Az Associated Pressnek Halima Abdel-Rahman, özvegy és négygyermekes anya elmondta, hogy már nem hallgat az ilyen utasításokra. Októberben menekült el otthonából Hán Júnisz külterületére, ahol rokonoknál lakik. "A megszállók azt mondják, hogy menjek erre a területre, aztán lebombázzák – mondta. – A valóság az, hogy Gázában nincs biztonságos hely. Embereket ölnek északon. Embereket ölnek délen."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!