Emigrációból indul újra a Transparency Russia

  • narancs.hu
  • 2023. október 3.

Külpol

A szervezetet elüldözte az orosz állam, de a munkát külföldről folytatják.

A Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet orosz részlege kedden közölte, hogy újraindította tevékenységét külföldről, miután a hatóságok „nemkívánatos szervezetnek” minősítették – írja a Moscow Times.

A szervezet még 2023 elején kénytelen volt feloszlatni magát, miután felkerült az Orosz Legfőbb Ügyészség listájára.

„Az a korrupcióellenes tapasztalat és tudás, amelyet közel negyed évszázad alatt felhalmoztunk, nem tűnhet el, ezért úgy döntöttünk, hogy Oroszországon kívül, új formában folytatjuk a munkát” – közölte a civil szervezet.

 
Transparency Russia
 

 

Az Transparency Russia hozzátette, hogy indul újra, és ígéretet tett arra, hogy folytatják  munkájukat „az oroszországi korrupció elleni civil fellépés érdekében.”

A szervezetet már 2015-ben külföldi ügynöknek nyilvánította az orosz állam, de akkor a működésüket még nem lehetetlenítették el.

A Transparency International korábban Oroszországot a világ legkorruptabb országai közé sorolta, gyenge politikai és állampolgári jogokkal, valamint nem hatékony fékek és ellensúlyok rendszerével, és mint írták, a hatóságok fellépései a civil társadalom és független hírügynökségek ellen az ukrajnai invázió óta csak tovább fokozódott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk