Erdoğan üzent: a világ muszlimjai védjék meg Jeruzsálemet

  • narancs.hu
  • 2017. július 25.

Külpol

Remek.

Erdoğan török államfő a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) keddi parlamenti frakcióülésén arra szólította fel a világ muszlimjait (!), hogy látogassanak el Jeruzsálembe, és védjék meg a várost.

Erdoğan kijelentette, hogy akinek van lehetősége, menjen el az iszlám vallás harmadik legszentebb helyére, a jeruzsálemi al-Aksza-mecsetbe – írja az MTI. Akinek ez nem áll módjában, az küldjön segítséget „az ottani testvéreinknek” – tette hozzá a török államfő.

Izrael és a muszlim országok viszonya az elmúlt napokban rendkívül feszültté vált a jeruzsálemi óvárosban, a Mecsetek terére vezető utakon felállított, majd kedden elbontott biztonsági kapuk miatt. A kapukat azután állították fel, hogy palesztin támadók a közelmúltban megöltek ott két rendőrt.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.