Felfüggesztették az evakuálást a Gázai övezetből Egyiptomba

Külpol

Problémába ütközött a betegek ellátása.

Felfüggesztették a külföldiek és a sürgős orvosi ellátásra szoruló palesztinok Gázai övezetből Egyiptomba történő evakuálását pénteken – közölte három egyiptomi biztonsági vezető és egy palesztin tisztségviselő a Reuters hírügynökséggel.

A palesztin illetékes és egy egyiptomi egészségügyi vezető közölte: a felfüggesztés oka, hogy problémába ütközött a betegek elszállítása a Gázai övezet belsejéből a rafahi határátkelőhöz.

A korlátozott kimenekítés Gázából Egyiptomba november 1-jén kezdődött, és az elmúlt egy hétben kétszer felfüggesztették a légitámadások miatt, amelyek alatt segélymunkások szerint egészségügyi konvojokat is találat ért.

Az egyiptomi vezetők szerint néhány tucat külföldi és a családtagjaik, valamint kisszámú beteg lépett pénteken egyiptomi területre, mielőtt lezárták a határátkelőt.

Más napokon több száz külföldi, kettős állampolgár és családtagjaik léptek át határon.

Péntek reggel a gázai hatóságok nyilvánosságra hozták azoknak a listáját, akik számára engedélyezték a határátlépést, köztük kanadai, romániai, orosz, brazil és lengyel csoportok voltak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.