Földön, vízen, levegőben támad Gázára az izraeli hadsereg

  • narancs.hu
  • 2023. október 15.

Külpol

Felvonult az izraeli hadsereg, hamarosan kezdődhat a szárazföldi offenzíva.

Szombat délután Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök meglátogatta a támadásra készülő hadsereget. „Készen állnak, ami jön? Még több jön majd!” – mondta a videó szerint. Izrael azt ígérte, hogy hamarosan megnyílik a biztonságos menedékút a civil lakosok számára, ez azonban mindössze három órán át lesz nyitva. Előreláthatóan egymillióan hagyják el az övezetet autókon és gyalog.

Izraeli-palesztin konfliktus

 
Palesztinok menekülnek Gáza északi részéből 2023. október 13-án
Fotó: Mohamed Szaber / MTI/EPA
 

 

A WHO szerint ez „halálbüntetést” jelent a kórházban ápoltak számára. A menekültek exodusa ugyanakkor már a napokban megkezdődött.

Jonathan Conricus, az izraeli hadsereg szóvivője arról számolt be a Twitteren, hogy a Hamász akadályozza a civilek menekülését. Műholdas felvételt is mutatott, miszerint a terroristák járművekkel torlaszolták el az útvonalakat.

A gázai halottak száma reggelre elérte a 2300-at, és majdnem tízezren sebesültek meg. A Hamász azonban a segélyszállítmányokat is akadályozza: egy egyiptomi kamionkonvoj például órák óta rostokol a határon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk